SAP Knowledge Base Article - Public

2853205 - LMS Report shows $/ USD instead of the system default currency

Symptom

Customer would like to migrate learning data via connector. Currency values for migrated data are shown in $, although the default setting differs (e.g: €). Item data and learning history have been migrated without any currency value (i.e: 0 $).

Environment

SAP SuccessFactors Learning - All Supported Versions

Reproducing the Issue

  1. Migration of Item data and Learning History without currency values.
  2. Settings / defaults are in € (or other currency different from $)
  3. Run report including any price value for migrated data, e.g: Learning History Report (CSV)
  4. Report returns with values in currency $ instead of the default (€).

Cause

When a connector is used to input the value of a currency it brings the value set (hardcoded) on database level. The default value in the database is USD. It cannot be changed. This applies only in case of 0 values. If the item has a price other than zero, the system default currency will apply.

Resolution

This is standard system behavior. As a workaround, please refer to KBA 2602434 - Learning: Import Tuition fees through Learning History Connector

The only possible way to mass update tuition fees, is to use the Record Learning Tool:

  • The tuition fee is added in the Learning History if the completion for the item is recorded with Record Learning Financial tool.

OR

  • Admin can manually update the records with the Learning Event Editor (Users >Tools > Learning Event Editor)

 This is currently a limitation in the system.

Keywords

currency, default currency, , KBA , LOD-SF-LMS-REP , Reporting Data , Problem

Product

SAP SuccessFactors Learning all versions