SAP Knowledge Base Article - Public

2278592 - Manage Pending Hires Issue and Fix - Onboarding

Symptom

  • Candidates Not Available in Manage Pending Hires
  • Failed to send data to SF: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error. Candidate Info object is not found. Cannot proceed with Post PHV. Returning errors

Environment

  • Applicable for all DC centres and KMS(Zerolag) Customers
  • Manage Pending Hires
  • Super Admin

 

Cause

1.Hiring Manager (Named users) assigned for that candidate are not present in BIZX.

2.If Hiring Manager is exist, He does not have the permission to see the Candidates in Manage Pending Hire Queue.

3.SF Notifications is not active in super admin.

4.SF Bizx Connection is not active in super admin.

5.BX Auth value is not setted for customer Instance in super admin.

6.Manual Kick start from ONB.Kicking onboarding process from onb process tab

7.check the candidate status in Manage data-if hired status is yes,then candidate will not appear.

8.Please navigate to Admin centre-Manage data-OnboardingCandidateInfo and select candidate ==Check Manager and Hr Manager should be active in bizx system.

9.Go to onboarding--settings-Audit Trail--Search for SF_Integration and there should not be any errors.

Resolution

1.Cause:Hiring Manager (Named users) assigned for that candidate are not present in BIZX.

  Solution:Check whether the hiring manager assigned for candidate is available in BIZX . If you see 403 error in the SF_Integration, that means the Hiring Manager of the particular candidate is not available in BizX

2.Cause:If Hiring Manager is exist, He does not have the permission to see the Candidates in Manage Pending Hire Queue.

  Solution:Check whether that hiring manager has the manage pending hire permission to see the candidate.

1.jpg

3.Cause: SF Notifications is not active in super admin.

  Solution:Generally SF_Integration in audit trail in status Failed(500 Internal Error).So please check whether in super admin site whether this feature is active.

2.jpg

4.Cause: SF Bizx Connection is not active in super admin.

  Solution:Check whether Bizx Connection is active in super admin site.

3.jpg

5.Cause: BX Auth value is not setted for customer Instance in super admin.

  Solution:It should be setted in super admin.For each instance there will be an authentication value.If this not set,details will not flow to manage pending hires.Account options--type for key auth and value should present.

4.jpg

6. Cause:Manual Kick start from ONB.Kicking onboarding process from onb process tab:

Error: Failed to send data to SF: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error. Candidate Info object is not found. Cannot proceed with Post PHV. Returning errors

   Solution:If the activity is created from ONB, (Manual kick starting from process tab, and not from RCM, then the flag "Enable External ATS-ONB-EC Integration" has to be enabled in BizX provisioning.

7.Cause:check the candidate status in Manage data-if hired status is yes,then candidate will not appear.

  Solution: Please make sure the status of candidate is in ready to hire--Yes and Hire status is-No.

8.Cause:Please navigate to Admin centre-Manage data-OnboardingCandidateInfo and select candidate ==Check Manager and Hr Manager should be active in bizx system.

Solution:Please update active manager via below KBA Article:

2419074 - Updating Candidate Details in OnboardingCandidateInfo object-Onboarding

9.Cause :Go to onboarding--settings-Audit Trail--Search for SF_Integration and there should not be any errors.

Solution:check all initial ONB Configurations.

Keywords

  • MPH
  • Candidates Not Appearing in Manage Pending Hires.
, KBA , LOD-SF-OBD-INT , Integrations with Onboarding , Problem

Product

SAP SuccessFactors Onboarding all versions