2415865 - 100% CPU usage and performance is very slow shortly after starting ASE | SAP Knowledge Base Article

SAP Knowledge Base Article - Preview

2415865 - 100% CPU usage and performance is very slow shortly after starting ASE

Symptom

  • There are 4 different ASE servers running on the same machine.
  • 3 of the ASE servers are running with no issues.
  • The configuration is exactly the same as what is running fine on another machine with no issues.
  • The server starts up with no errors.
  • The server does not get any ASE errors once the server is up and all databases are online.
  • The server starts out just fine - sp_who commands return fine.
  • But after no more than 10 minutes, the performance on just an sp_who can take 10 minutes to return.
  • Storage and unix have checked from OS level and they cannot identify any issue from OS - It all looks good.
  • The top command shows the server ramping up to 100% within 10 minutes of the server being up.
  • There are only a couple items running - (Not from users, seem to be automated processes.).

 Engine Busy Utilization        CPU Busy   I/O Busy       Idle
  ------------------------       --------   --------   --------
    Engine 0                       100.0 %      0.0 %     0.0 %
    Engine 1                       100.0 %      0.1 %     0.0 %


Read more...

Environment

SAP Adaptive Server Enterprise (ASE) 15.5

Product

Sybase Adaptive Server Enterprise 15.5

Keywords

cron, job, monitoring , KBA , BC-SYB-ASE , Sybase ASE Database Platform (non Business Suite) , Problem

About this page

This is a preview of a SAP Knowledge Base Article. Click more to access the full version on SAP ONE Support launchpad (Login required).

Search for additional results

Visit SAP Support Portal's SAP Notes and KBA Search.