2928176 - SAP JAVA EE Application Server v7.40 using "Telnet localhost 50008" is not Working

Symptom

"Telnet localhost 50008" not prompting Username/Password.

In /usr/sap/<SID>/<InstID>/j2ee/cluster/serverX/log/system/security.X.log  file can see the following exception

################################################################

#2.0�#2020 03 30 12:35:24:189#+00#Error#com.sap.engine.services.telnet.core.TelnetProxy#
#BC-JAS-ADM-ADM#telnet#xxxxxxx#xxxxxxxx##com.sap.engine.services.telnet.core.TelnetProxy#J2EE_GUEST#0##xxx#xxxxx##0#Application [136]#Plain##run()
[EXCEPTION]
com.sap.engine.services.telnet.core.TelnetException: Login failed. Reason: Cannot authenticate the user.
at com.sap.engine.services.telnet.server.TelnetFrame.authorize(TelnetFrame.java:537)

?#################################################################
#2.0�#2020 03 30 12:35:24:188#+00#Warning#/System/Security/Authentication#
#BC-JAS-SEC#security#xxxxxxxxxxxxx##com.sap.engine.services.security.authentication.logincontext.table#J2EE_GUEST#0##xxxx#xxxxx##0#Application [136]#Plain##

LOGIN.FAILED
User: N/A
Authentication Stack: SAP-J2EE-Engine
Authentication Stack Properties:

Login Module Flag Initialize Login Commit Abort Details
1. com.sap.engine.services.security.server.jaas.ClientCertLoginModule SUFFICIENT ok false false
#1 Rule1.getUserFrom = wholeCert
2. com.sap.security.core.server.jaas.EvaluateTicketLoginModule SUFFICIENT ok exception true javax.security.auth.callback.UnsupportedCallbackException: Unsupported callback!
No logon policy was applied#
?#################################################################

Read more...

Environment

SAP Netweaver Application Server Java

Product

SAP NetWeaver 7.1 ; SAP NetWeaver 7.2 ; SAP NetWeaver 7.3 ; SAP NetWeaver 7.4 ; SAP NetWeaver 7.5

Keywords

Telnet, Local Host 5008, Logon, Netweaver, Username/Passoword, Authentication, Single Sign on , KBA , BC-JAS-COR , Enterprise Runtime, Core J2EE Framework , Problem